• Heron Quays Retail
  • Heron Quays Retail
  • Heron Quays Retail

Heron Quays Retail

London

Concept design for naturally lit subterranean shopping area linking major new bank headquarters buildings to Canary Wharf underground station.

Road realignment and landscaping at ground level above to increase natural lighting opportunity and expand public park and access points.

Working closely with Canary Wharf Limited and visualization specialists Miller Hare, the detailed concept design was conceived and delivered to severe programmatic constraints.

Project subsequently executed as Jubilee Place by BDP.

  • Client:
  • Canary Wharf Limited
  • Team:
  • Benedetti Architects
  • McDowell+Benedetti (to July 2016)
  • Miller Hare
  • Budget:
  • £10m
  • Status:
  • Concept Design
  • “Working efficiently within a constrained timescale, the architects’ vision for this important transformation added significant value and gave the project a clear successful strategy”
  • George Iacobescu - CEO, Canary Wharf Ltd.